Welke alternatieven zijn er voor de wagen in de stad?

Voor verplaatsingen tussen steden en op het platteland is de wagen nog altijd onklopbaar. In stadscentra daarentegen komt een compact en wendbaar vervoermiddel ongetwijfeld beter van pas. Welke alternatieven zijn er voor de wagen, en hoe moet je ze kiezen?

De (elektrische) fiets

Het meest gebruikte alternatieve vervoermiddel om je vlot in de stad te verplaatsen, is de fiets. Hij is compact, makkelijk in gebruik en tegenwoordig ook vaak voorzien van elektrische ondersteuning. Met een elektrische fiets kan je moeiteloos langere trajecten of hoogteverschillen aan. Ze bieden trapondersteuning tot ongeveer 25 km/u en hun batterijen kan je opladen aan een standaard stopcontact. Peugeot Cycles heeft een volledig gamma fietsen met elektrische ondersteuning, voor de stad maar ook voor vrijetijdsactiviteiten.

De vouwfiets

De vouwfiets, een alternatief voor de traditionele fiets, is geknipt voor wie vaak met het openbaar vervoer reist en de laatste kilometer(s) wil afleggen met de fiets. Dichtgeklapt is hij zeer compact, licht en makkelijk overal mee te nemen. Net als andere fietsen kunnen bepaalde modellen, zoals de Peugeot EF01 en EF02, uitgerust worden met trapondersteuning om de verplaatsingen extra comfortabel te maken.

De elektrische step

De elektrische step is hip en razend populair. Dit lichte, superhandige en (relatief) goedkope vervoermiddel veroverde al snel de harten van gebruikers die ook de laatste kilometer van hun stadstraject vlot willen afleggen. Ten opzichte van andere oplossingen heeft de elektrische step één grote troef: hij kan ook op voetpaden rijden. De Peugeot e-Kick bijvoorbeeld haalt tot 25 km/u en heeft een rijbereik van 12 kilometer. Hij weegt slechts 8,5 kg en kan worden opgevouwen tot een compact formaat dat je overal mee kan nemen.

De scooter

De scooter, het alternatieve vervoermiddel dat zich het snelst voortbeweegt in het stadsverkeer, blijft een vaste waarde. Peugeot biedt een volledig gamma dat voldoet aan de verwachtingen van alle gebruikers, particulieren en professionals.

Lees ook