Wat zijn de voor- en nadelen van een SUV?

Het kostte de SUV slechts een paar jaar om uit te groeien tot de onbetwiste koning van de automarkt. Dit is niet echt verrassend aangezien dit koetswerktype de voordelen qua praktische functionaliteit en veiligheid perfect combineert.

De SUV is een van de meest praktische koetswerken op de markt. Dit heeft alles te maken met de grote achterklep die in de meeste modellen, en zeker in de SUV’s van Peugeot, toegang biedt tot een riante en moduleerbare bagageruimte. De twee- of zelfs driedelige achterbank is immers volledig neerklapbaar, waardoor een bijzonder groot en vlak laadvlak vrijkomt.

Door hun grotere bodemvrijheid (de ruimte tussen de onderkant van de wagen en de weg) bieden de SUV’s een hoge rijpositie met tal van voordelen. De bestuurder heeft zo een beter zicht op de omgeving, wat meer rijgemak en -comfort maar ook extra veiligheid verzekert!

Met zijn royale binnenruimte voor alle inzittenden, voor- en achterin, manifesteert de SUV zich bovendien als ‘beste koop’ voor gezinnen. De grootste modellen bieden zelfs, dankzij de handige uitklapbare zetels, tot zeven zitplaatsen. Sommige versies, met de SUV Peugeot 5008 ongetwijfeld als beste voorbeeld, zijn extra gezinsvriendelijk omdat er voor occasionele ritten bijkomende zetels op de derde rij kunnen geplaatst worden voor jonge kinderen en zelfs volwassenen. In dat geval blijft er uiteraard minder bagageruimte over.

Wie vaak met zeven passagiers op weg moet, en die allemaal van optimaal comfort wil laten genieten, kiest het best een eenvolumer zoals de Peugeot Traveller. In deze wagen is voor elke inzittende niet enkel een afzonderlijke zetel maar ook voldoende ruimte voor hun bagage beschikbaar.

De pluspunten De minpunten
  • Binnenruimte voor passagiers
  • Veilige, comfortabele rijpositie
  • Riante bagageruimte (in 5-zitsversie) (SUV 5008)
  • Verzorgde modulariteit
  • Bagageruimte in 7-zitsversie (SUV 5008)

Lees ook