Wat zijn de voor- en nadelen van een stadswagen?

Stadswagens zijn geknipt om zich vlot een weg te banen in het drukke stadsverkeer. Toch beperken ze zich inmiddels niet meer tot enkel stadsgebruik! Dankzij de immense vooruitgang die de nieuwe modellen hebben geboekt, kunnen ze nu een hele reeks taken aan.

Met hun compacte postuur van meestal amper vier meter lang, voelen de stadswagens zich uiteraard als een vis in het water in de smalle straten van een stadscentrum. Ze maken het leven van de bestuurder een stuk makkelijker wanneer die een parkeerplaats moet vinden. Deze lichte en pittige stadsmussen gedragen zich dan ook zeer alert in het stadsverkeer.

Maar dankzij de vooruitgang die de laatste modellen hebben geboekt, kunnen ze zich ook met gemak ver buiten de stad wagen. Ze verzekeren een veilig rijgedrag, ook op de autosnelweg, en kunnen dankzij hun uitstekende wegligging moeiteloos lange trajecten aan.

Tegenwoordig hoef je op het vlak van veiligheid en comfort zelfs geen toegevingen meer te doen. De stadswagens nemen hun uitrusting over van de hogere segmenten en bieden dus een volledig assortiment rijhulp- en entertainmentsystemen. De nieuwe Peugeot 208 is daar een uitstekend bewijs van! Stadswagens blijken bovendien uiterst zuinig te zijn qua verbruik en gebruikskosten.

Door zijn compacte afmetingen zal een stadwagen echter al snel zijn limiet bereiken wat betreft het praktische aspect. Zijn koffer volstaat voor dagelijks gebruik maar biedt onvoldoende ruimte voor de bagage van een heel gezin dat op vakantie vertrekt. Idem dito voor de binnenruimte die niet geschikt is om meer dan vier inzittenden comfortabel te laten reizen.

De pluspunten  De minipunten
  • Geknipt voor de stad!
  • Ook geschikt voor buiten de stad
  • Uitrusting en veiligheidsvoorzieningen een hoger segment waardig
  • Beperkte bagageruimte
  • Beperkte binnenruimte

Lees ook